Afzelia vloeren

Afzelia hout is afkomstig uit Afrika en wordt ook wel in Aziatische landen gevonden. Het is een harde houtsoort die diep rood/bruin kleurt met ook wel gelige accenten erin. Het is een stabiele houtsoort, dat als het eenmaal gelegd is als vloer, weinig werking ondervindt in de vorm van uitzetten en krimpen. Het is ook goed toepasbaar op vloerverwarming.

Een nieuwe vloer

Wij kunnen u van begin tot eind helpen met het verwezenlijken van een Afzelia houten vloer. Wij kunnen stalen presenteren van Afzelia, wij kunnen de vloer leveren en ook aanbrengen. Afzelia vloeren zijn leverbaar in stroken , planken en in ee patroon, zoals bijvoorbeeld visgraat. Ook kunnen wij passende plinten voor u leveren en aanbrengen.

En natuurlijk bent u gebaat bij advies en hulp bij een goed verzorgd stukje onderhoud, want alle heeft uiteindelijk onderhoud nodig!

Periodiek Onderhoud

Wellicht heeft u een Afzelia vloer liggen waarvan u denkt dat deze nog in redelijke staat verkeerd en dat deze toe is aan een onderhoudsbeurt?  Wij komen dan graag bij u kijken om de vloer te inspecteren, samen kijken we dan wat er nodig is en wat dan eventueel de kosten zijn. In de praktijk komt het vaak voor dat we de vloer machinaal kunnen reinigen en opnieuw kunnen voorzien van een laagje olie. Als het een gelakte vloer betreft dan is het soms mogelijk om de vloer te polijsten en te voorzien van een nieuwe lak laag.

Renovatie van de vloer

Als de vloer veel gebruik sporen en schade heeft dan is een renovatie aan te bevelen, een nieuwe vloer is vaak helemaal niet nodig. Wij verbazen klanten heel vaak als het gaat om het resultaat, het wordt ervaren als nieuw, en dat is niet overdreven gezegd! 

Renovatie bestaat vaak uit schuren, indien nodig wat reparaties, voegen van naden als het om een patroonvloer gaat, en uiteindelijk opnieuw mooi afwerken met olie of lak. De lakken zijn er vanaf ultra mat tot en met half mat, wat de keuzes hiervan betreft geven wij graag de nodige uitleg en begeleiding. Soms is het ook verstandig om de aanwezige plinten te vervangen, omdat die dan oud zijn en nadelig zouden afsteken bij de mooie, gerenoveerde vloer.

  • +15 jaar ervaring zowel zakelijk als particulier
  • werken uitsluitend met hoogwaardige producten
  • 100% tevredenheidsgarantie
  • Duurzame oplossingen
  • 95% stofvrij schuren

Beste prijsgarantie

Vakkundig personeel

Vrijblijvende kennismaking